Фермерське господарство «Дубовий кут» у Мізуні стало першим в Івано-Франківській області, що отримало сертифікат географічного зазначення на виробництво традиційної овечої бриндзі.
Повідомляє Інформатор з посиланням на Відділ туризму ІФ ОДА.
Ферма “Дубовий кут” розташована в урочищі Поляна на околиці села Новий Мізунь Вигодської громади. Саме тут виготовляють високогірні екологічні сири.
Гуцульська овеча бриндзя стала першим сертифікованим в Україні продуктом, який отримав статус географічного зазначення, що підтверджує його унікальність та традиційність виробництва в регіоні.
Унікальність овечої бриндзі полягає в тому, що сир готують з сирого овечого молока за технологією, яка є незмінною вже понад 500 років. Молоко від аборигенної породи овець вбирає в себе цілющі властивості червонокнижних рослин та гірських ягід. Всі процеси пов’язані з виробництвом овечої бриндзі відбуваються без термічної обробки. Це сприяє збереженню всіх бактерій і мікроелементів у сирі, які є дуже корисними для здоров’я людини.
Наразі, окрім овечої бриндзі власники ферми вже понад 8 років виготовляють й інші види сирів з овечого молока.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08


