Сальмонельоз це гостре інфекційне захворювання, основним джерелом якого сільськогосподарські тварини (велика рогата худоба, свині, гуси, кури) та людина, а факторами розповсюдження сальмонел є продукти харчування тваринного походження.
Пише Інформатор, покликаючись на Долинський відділ Калуського РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”
У Долинській та Вигодській громадах зареєстровано 2 випадки захворювання на сальмонельоз. Один із них у дітей до 17 років. Водночас фахівці стверджують, що в Україні впродовж останніх 2-х тижнів реєструються спалахи сальмонельозу, а саме у Львівській та Рівненській областях. Випадки сальмонельозу в основному пов’язані з вживанням їжі в закладах громадського
харчування.
Медики зазначають, щоб уникнути спалахів сальмонельозу, власникам закладів громадського харчування необхідно:
- Проводити лабораторні дослідження для виявлення бактеріального забруднення об’єктів довкілля методом змивів на бактерії групи кишкової палички;
- Проводити лабораторне дослідження якості води;
- Проводити аналіз готових страв по мікробіологічних показниках;
- Працівникам закладу обов’язково проходити медичні огляди на носій кишкових інфекцій, стафілококу та гельмінтозів.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08
