Якість води, що вживає людина має значний вплив на її здоров’я. Питна вода, повинна бути безпечною, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад.
Пише Інформатор, посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
При купівлі чи замовленні бутильованої питної води варто звернути увагу на етикетку, де має бути обов’язково зазначена така інформація:
- “Вода питна”, її назва, вид (оброблена, необроблена (природна), штучно-мінералізована, штучно-фторована, штучно-йодована, з оптимальним вмістом мінеральних речовин, газована (сильно-, середньо-, слабо-) чи негазована тощо);
- склад (“вода питна” та перелік уведених речовин, зокрема консервантів, макро- та мікроелементів);
- фактичні значення показників фізіологічної повноцінності мінерального складу питної води згідно з додатком 4 до ДСанПіН 2.2.4-171-10;
- умови зберігання;
- об’єм тари;
- дата виготовлення та дата закінчення строку придатності до споживання;
- найменування, місцезнаходження та телефони виробника;
- місце виготовлення води;
- вид вихідної води, місцезнаходження підземного джерела питного водопостачання та номер і глибина свердловини;
- номер партії виробництва;
- назва нормативного документа, який визначає вимоги щодо якості питної води.
Якщо ж купувати або брати воду в пунктах розливу, зазначена вище інформація повинна бути викладена на інформаційному листі, що має бути розміщений на видному місці.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08
