Правильна обрізка винограду напряму впливає на його розвиток і врожайність. Фахівці радять проводити процедуру восени, а не навесні.
Повідомляє Інформатор з посиланням на Gazeta.ua.
Хоча обрізати виноград можна і навесні, цього краще уникати. Після видалення стрілки або дорослої лози на зрізах починає виділятися пасока, що може спричинити всихання. Якщо ж потреба виникла, то робити це слід ще до того, як кущ почне прокидатися після зими.
Найбільш оптимальний час — осінь, після повного опадання листя. Погода має бути сухою, а температура повітря близько +5 °C. Досвідчені садівники радять проводити обрізку після перших заморозків — через 2–3 тижні після того, як опаде листя.
У цей період лоза вже не дерев’яніє, тож на зиму залишають лише здерев’янілі частини. Така обрізка допоможе зберегти рослину та забезпечить гарний урожай наступного року.
ФОТО ілюстративне/agro-business.com.ua
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08