Інформатор Калуш

ІНТЕРВ'Ю

“Включаю улюблені пісні й працюю”: 18-річний прикарпатець готує м’ясо у польському ресторані | ІНТЕРВ’Ю

kyxar

Йому лише 18, але він уже впевнено стоїть біля плити у польському ресторані та відповідальний за одну з найважливіших ділянок — м’ясо. Михайло Покришка з Брошнева-Осади, який ще кілька років тому займався єдиноборствами, сьогодні відточує кулінарну майстерність за кордоном.

Про свій шлях у професії, стреси на кухні, улюблені страви та музику, що стала його “рецептом” від втоми Михайло Покришка розповів Інформатору.

— Розкажи, як ти прийшов у кулінарію, адже тобі лише 18 років?

— З восьми років я займався різними єдиноборствами, але з часом все більше почала подобатися кухня. Спершу пішов у навчання, бо друзі також обрали цей шлях. Але дуже швидко зрозумів, що хочу бути справді кухарем. У моїй родині троє кухарів, тож кулінарія для мене стала справжньою сімейною справою.

Завдяки моїй майстровій з виробничого навчання я опинився у Польщі. Вона відправила мене до свого учня, який закінчив ще у 2010 році і тепер ми працюємо разом. Я дуже вдячний своєму майстру виробничого навчання Лідії Легдан за гарне навчання та досвід, а також нашому шефу кухні Михайлу Шуфлетюку. І загалом команді Брошнівського ПЛПЛ.

kyxar1

— Які страви ти готуєш. Чи маєш улюблену страву, яку готуєш найчастіше?

— Я працюю з м’ясом і готую м’ясні страви. М’ясо – це моя стихія, особливо телятина. Щодо улюбленої страви, то немає такої. Люблю працювати з різними видами м’яса, пробувати щось нове. У нас польська та європейська кухня. Але також у меню є й українська страва – борщ.

— Кухня – це завжди динаміка і стрес. Як ти справляєшся у такі моменти?

— Так, кухня – це завжди стресові ситуації. Важко більше морально, ніж фізично. Але я справляюся просто: включаю улюблені пісні й працюю. Музика дуже розслаблює мозок.

— Поділися порадою: як правильно приготувати телятину?

— Тут усе залежить від спецій, маринаду, температури й часу. Кухар сам вирішує, яким буде смак страви. Кухня це своєрідна творчість. Телятину можна приготувати по-різному – все залежить від кухаря.

— Як дівчата ставляться до того, що ти вмієш професійно готувати?

— Ну я би сказав, що вони не дуже дивуються. Насправді, на професійному рівні на кухні зараз домінують чоловіки. В мене є дівчина і вона каже, що для нас готувати буду я.

Попереду у мене багато викликів, але я упевнений, що кулінарія – це справа, якій хочу присвятити себе. А поки що кожен день на кухні – це мій маленький бій, де головна зброя не ніж чи пательня, а любов до справи, яку я роблю.

Мар’яна Локатир

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору