На початку осені природа дарує всім нам справжню вітамінну “бомбу”: молоді, ще зелені, горіхи дуже корисні для здоров’я людини.
Чим саме, розповідає Інформатор, покликаючись на Gazeta.ua.
Молоді горіхи, тобто ті, що ще не повністю затверділи всередині (головний орієнтир — шкаралупа має залишатися м’якою та легко проколюватися ножем), містять рекордну кількість вітаміну С, йоду та корисних масел, що підтримують імунітет, роботу мозку та серця. Ці плоди містять більше вітамінів і біоактивних речовин, ніж стиглі ядра.
То чим корисні молоді горіхи?
- Багаті на вітамін С. У зелених волоських горіхах його більше, ніж у лимонах – це підтримка імунітету та захист від застуд.
- Джерело йоду. Молоді горіхи корисні для щитоподібної залози та профілактики йододефіциту.
- Очищують кров. Допомагають виводити токсини та підтримують роботу судин.
- Мають антибактеріальні властивості. Настоянки із зелених горіхів застосовують для знезараження та загоєння ран.
- Покращують травлення. Завдяки високому вмісту клітковини та корисних масел.
- Підтримують мозок. Омега-3 кислоти допомагають концентрації та пам’яті.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08
