Калуш До сайту

Шість причин, щоб додати волоські горіхи у свій раціон, поки вони ще зелені

На початку осені природа дарує всім нам справжню вітамінну “бомбу”: молоді, ще зелені, горіхи дуже корисні для здоров’я людини.

Чим саме, розповідає Інформатор, покликаючись на Gazeta.ua.

Молоді горіхи, тобто ті, що ще не повністю затверділи всередині (головний орієнтир — шкаралупа має залишатися м’якою та легко проколюватися ножем), містять рекордну кількість вітаміну С, йоду та корисних масел, що підтримують імунітет, роботу мозку та серця. Ці плоди містять більше вітамінів і біоактивних речовин, ніж стиглі ядра.

То чим корисні молоді горіхи?

  1. Багаті на вітамін С. У зелених волоських горіхах його більше, ніж у лимонах – це підтримка імунітету та захист від застуд.
  2. Джерело йоду. Молоді горіхи корисні для щитоподібної залози та профілактики йододефіциту.
  3. Очищують кров. Допомагають виводити токсини та підтримують роботу судин.
  4. Мають антибактеріальні властивості. Настоянки із зелених горіхів застосовують для знезараження та загоєння ран.
  5. Покращують травлення. Завдяки високому вмісту клітковини та корисних масел.
  6. Підтримують мозок. Омега-3 кислоти допомагають концентрації та пам’яті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08