Щоб урожай картоплі не зіпсувався до наступного сезону, важливо дотримуватися простих правил підготовки та зберігання бульб.
Повідомляє Інформатор з посиланням на Gazeta.ua.
Збирання картоплі слід проводити у суху погоду. Після викопування врожай потрібно перебрати та просушити протягом кількох годин у затіненому та добре провітрюваному місці. Це дозволяє видалити зайву вологу та підготувати бульби до зберігання.
Фахівці радять обробляти картоплю біопрепаратами, які містять триходерму або сенну паличку. Такі засоби, як фітоспорин та триходерма, захищають бульби від розвитку гнилі, не завдаючи шкоди овочам. Після сушіння картоплю слід розкласти в один шар і ретельно обробити з усіх боків.
Перед тим як помістити картоплю у сховище, варто перевірити кожен клубень. Навіть зовні здорові бульби можуть псуватися через умови ґрунту, якість насіннєвого матеріалу, погодні фактори та стан приміщення для зберігання.
Після обробки картопля повинна остаточно висохнути. Тільки тоді її можна безпечно зберігати протягом усієї зими, мінімізуючи ризик гниття та псування врожаю.
Фото ілюстративне/www.ukrinform.ua
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08