16 жовтня в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся фестиваль, присвячений борщу — одній із найвідоміших українських страв.
Розповідає Інформатор з посиланням на Інформатор Івано-Франківськ.
Фестиваль організувала циклова комісія харчових технологій у межах методичної декади. Захід мав на меті популяризувати традиційні українські рецепти та продемонструвати різноманіття смаків борщу залежно від регіону.
«Україна – велика країна, кожен регіон якої має якусь свою особливість приготування борщу… Наприклад, Одеса готує з рибою. Цей борщ любив Тарас Шевченко, тому ми його так і називаємо. Є борщі, які готуються на квасній капусті на свіжій капусті, з грибами, з додаванням квасолі. На нашому фестивалі буде представлено вісім видів борщів», – розповідає Галина Зайцева, голова циклової комісії харчових технологій.
Серед презентованих варіантів — київський, львівський, волинський борщ, борщ із вушками та з грибами. Для дегустації приготували класичний український борщ із пасерованим буряком, капустою, болгарським перцем та заправкою із сала й часнику.
Особливу увагу привернув борщ, зварений не на плиті, а на мангалі.
«Відрізняється він димним смаком. Ми його робили на букових дровах вперемішку з вугіллям… Він має автентичний присмак підкопчення», – пояснює особливості борщу з мангалу студент коледжу Дмитро Шумейко.
Як зазначив викладач кулінарних дисциплін Михайло Рудак, кожен борщ — унікальний. Навіть приготовлений за однаковим рецептом, він відрізняється залежно від настрою кухаря, адже ця страва символізує тепло, затишок і український дух.
Фото: Інформатор Івано-Франківськ
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08