20 листопада у Фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся масштабний профорієнтаційний захід “Смак професій”, що надав школярам Івано-Франківської громади унікальну можливість “побачити професію у дії”.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Підлітки, які завітали на фестиваль, змогли не лише почути та побачити, але й спробувати себе в ролі адміністраторів, барменів та офіціантів. Метою заходу було допомогти учням визначитись із майбутнім фахом, скерувавши їх у русло, де вони можуть практично оцінити кожну професію, оскільки вибір професії є одним із найважливіших у житті людини, як зазначила голова циклової комісії готельно-ресторанного напрямку Ольга Калакура.
Гості фестивалю отримали змогу зазирнути за лаштунки ресторанної справи, дізнатися про особливості приготування вишуканих страв і стати свідками створення коктейлів. Одним із найяскравіших моментів став запальний виступ випускника коледжу Олексія Солоненка, який продемонстрував флейринг — мистецтво приготування коктейлів із виконанням вражаючих трюків, жонглюванням та спецефектами. Бажаючі спробували повторити деякі елементи, переконавшись, що це завдання не з легких. Також відвідувачі мали можливість відчути себе справжніми баристами у спеціальній лабораторії кавових відкриттів та створити свій власний напій. Студент коледжу Андрій Андрейко продемонстрував ефектне фламбування — доготування млинців за допомогою відкритого вогню, яке завжди справляє сильне враження на відвідувачів через горіння алкоголю.
Крім того, школярі отримали практичні навички, навчившись красиво складати серветки, дізналися про секрети сервірування столів за ресторанними стандартами, а також практикували навички спілкування з адміністраторами готелів. Захід став насиченим днем практичних відкриттів та професійного самовизначення для молоді.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08