Доволі простим способом можна зберегти цілі качани капусти навіть до наступного сезону. Зі спеціальним обгортанням вони залишатимуться свіжими тривалий час.
Ділиться Інформатор.
У занадто теплому погребі буряк і морква можуть висохнути, а капуста та картопля — згнити при високій вологості. Але є простий спосіб зберегти качани капусти свіжими впродовж усієї зими, пише Gazeta.ua..
Насамперед слід запам’ятати: капусту потрібно зрізати у суху погоду. Одразу ж — видалити верхнє листя. Потім качанам слід дати добре просохнути, щоб вони не були вологими.
Наступний етап — обгортання: кожен качан можна обернути паперовою серветкою або м’яким папером, потім замотати в плівку. У такому вигляді капусту можна зберігати у льоху або на балконі.
Папір вбиратиме зайвий конденсат, а плівка не дасть овочу висохнути, тому навіть через пів року капуста залишиться свіжою.
Які сорти капусти краще зберігаються?
Найкраще зберігаються середньопізні та пізні сорти, пише Сільський господар.
У погребі оптимальні умови для зберігання капусти вимірюються температурою від 0 до +2 °C та вологістю 90–95%.
Спосіб зберігання: капусту підвішують за качан догори або викладають на дерев’яні полиці в один шар. Можна пересипати головки сухим піском чи обгорнути папером для додаткового захисту.
Але, якщо немає погреба, цілком реально зберігати урожай і на балконі (заскленому). Використайте дерев’яний ящик чи коробку, утепліть її старою ковдрою. У сильні морози ящик варто додатково накривати пледом чи старим пальтом.
ФОТО зі сторінки Слова про головне у Facebook
Читайте також рецепт смачної тушкованої капусти з кмином.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08
