У листопаді Держпродспоживслужба Івано-Франківської області перевірила понад півтори сотні шкіл та садочків і виявила порушення санітарного та харчового законодавства у більш ніж половині закладів.
Повідомляє Інформатор з посиланням на допис Держпродспоживслужби.
Упродовж листопада спеціалісти управлінь та відділів Держпродспоживслужби Івано-Франківщини провели сім позапланових заходів державного нагляду та здійснили моніторинг 175 освітніх закладів. Порушення виявили у 103 із них, після чого видали чотири приписи та направили 99 рекомендаційних листів керівникам шкіл і садочків.
Харчування в закладах освіти області організовують як безпосередньо самі установи, так і ФОПи — через аутсорсинг або кейтеринг. Під час перевірок особливу увагу приділяли якості поставлених продуктів, умовам і термінам їх зберігання, технології приготування страв, санітарно-гігієнічному стану харчоблоків та веденню необхідної документації — зокрема, виконанню норм харчування дітей.
Окрім інспекцій, фахівці провели роз’яснювальну роботу: сім навчальних семінарів і 356 бесід із працівниками харчоблоків та відповідальними за організацію харчування.
Фото зі сторінки Держпродспоживслужби
До теми: У Долині з січня на 30% зросте вартість харчування у дитсадках
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08