Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дефіциту пального не буде

У зв’язку з війною в Україні, багато громадян стикнулися з проблемою нестачі пального до своїх автомобілів, переважна більшість якого пішла на потреби ЗСУ, ТрО та волонтерів, які допомагають військовим та цивільним у гарячих точках нашої держави. Влада України зреагувала на цей виклик досить швидко. 

Інформатор посилаючись на Міністерство економіки України дізнався, що уряд затвердив зміни до формули розрахунку максимально допустимої ціни на пальне на АЗС. Це залежатиме від зростання логістики та надбавок у Північно-Західній Європі (NWE), куди наразі переорієнтоване постачання пального українськими АЗС. Також Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про скасування акцизного збору на пальне та зниження ставки податку на додану вартість з 20 до 7 відсотків.  

Це значно знизило б податки, які раніше становили більше половини цін, і послабило б підвищення цін на паливо через коригування імпорту.  

“Нову формулу будемо застосовувати одразу, парламент проголосує за зниження податків. В результаті, мережі завезуть більше пального, а ціна не зросте”. 

Нагору