Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як вберегти своє життя під час авіаударів

Розуміємо, що не у всіх і не завжди є можливість сховатися від повітряного удару у добре обладнаному укритті. Тому залежно від обставин, в яких ви перебуваєте, потрібно знайти найбільш безпечне місце щоб зберегти своє життя.

Інформатор звертає увагу на головні правила:

  • Найвразливішими є кути та зовнішні приміщення, які знаходяться по кутах споруд.
  • Також існує думка, що відносно безпечним місцем є сходова клітка на середній поверхах будинку. Доля правда в цьому є, але варто розуміти, який це будинок.
  • Монолітно каркасний. Це відносно сучасний будинок. У ньому багато арматури, яка зв’язує всі конструкції. Також завдяки каркасному будівництву він зможе встояти навіть за відсутності зовнішніх стін.
  • Панельний (збірний). Швидкий та низькозатратний в будівництві. За надзвичайної ситуації абсолютно не пристосований для сховища людей.

Надзвичайно небезпечними є скляні фасади високих споруд. За надзвичайної ситуації наколи не знаходьтеся поруч з ними! З великої висоти – це смертельна зброя!!!

Більшість дешевих українських вікон та склопакетів в них – не гартовані. Вони не розлітаються на дрібні частинки (як автомобільні), а летять гострими небезпечними фрагментами.

Бережіть себе та своїх близьких! Не нехтуйте сиреною та повідомленнями про повітряну тривогу. Перемога за нами!

Нагору