Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Переселенцям Калущини: до 31 березня встигніть подати заявку на отримання допомоги від єПідтримки

Термін подання заявок для отримання допомоги в межах програми “єПідтримка” закінчується 31 березня. Таке рішення уряд ухвалив 26 березня. Допомога у 6500 гривень надається ФОП усіх груп, найманим працівникам, за яких сплачується ЄСВ, із регіонів, де ведуться найактивніші бойові дії.

Повідомляє Інформатор за даними Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що на початку березня уряд розширив програму “єПідтримка” і затвердив порядок надання допомоги громадянам у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу) у тих областях, економічна діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Подати заявку можна через портал Дія.

Допомога у 6500 гривень надається ФОП усіх груп, найманим працівникам, за яких сплачується ЄСВ, із регіонів, де ведуться найактивніші бойові дії.

Міністерство фінансів закликало українців, які втратили роботу через війну, звертатися за фінансовою допомогою у “єПідтримці”.
Зранку 8 березня уряд запустив послугу по допомозі громадянам, які втратили роботу через війну. Скористатися послугами можуть мешканці областей, де відбуваються бойові дії.

Кошти “єПідтримки” тепер можна витрачати на будь-які продукти чи товари. Програма вже не має обмежень на конкретний напрямок бізнесу. Також можна переказати довільну суму на допомогу ЗСУ.

Уряд підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати через війну. Про це у своєму зверненні повідомив президент Володимир Зеленський. Він розповів, що люди, у яких Росія забрала можливість працювати, отримають по 6,5 тисяч гривень. Крім того, пенсіонери вже у березні отримають проіндексовані на 14% пенсії.

Нагору