Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуш: Водійські права під час військового стану

Попри те, що планувати нині будь-що надзвичайно складно, але українці все таки прагнуть вчитися новому й розвиватися. У період, коли ворог намагається завдати нищівного удару по українській інфраструкутрі, особливо важливим (а надто для переселенців) стало вміння кермувати автівкою.

Інформатор уже повідомляв про спрощення процедури отримання водійських прав, проте дослідивши це питання ретельніше, хочемо внести деякі уточнення.

Головний сервісний центр МВС повідомляє, що нині, у період воєнного стану, сервісні центри МВС працюють у безпечних регіонах. Проте у наданні послуг відбулися певні зміни. Так, наприклад, іспити на отримання водійських посвідчень для категорій А, В та їх різновидів нині не проводяться, водночас добровольці та воїни ЗСУ можуть розраховувати на спрощення процедури отримання посвідчень та скорочення термінів підготовки водіїв вантажних автомобілів (для категорій С1, С).

Окрім цього сервісними центрами, зокрема й у Калуші, надаються такі послуги:

  • реєстрація транспортного засобу ввезеного з-за кордону;
  • реєстрація нового транспортного засобу придбаного в автосалоні;
  • видача дублікату свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (у разі втрати);
  • обмін та відновлення посвідчення водія громадянам, які за законом мають право виїзду за межі України та тим, хто залучається до оборони.

Нагору