Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як протидіяти ворогу на окупованій території

Центром національного спротиву розроблено порадник, що містить інструкції протидії ворогу на окупованій території, що має назву «Громадянський спротив на окупованих територіях». Автори посібника сформулювали рекомендації чітких дій для кожного українця, якими можна деморалізувати окупанта, знищити його ресурси та зробити власний внесок у нашу Перемогу.

Інформатор продовжує публікувати важливі рекомендації для швидкого реагування у страшних ситуаціях, проте ми дуже віримо, що вони ніколи й нікому не знадобляться!

«Для того, щоб стати непомітним месником, якого будуть боятися окупанти, потрібно знати тактику, медицину, безпеку в інтернеті, знати про саморобну зброю та ненасильницькі дії. Ми підготували для вас керівництво під назвою “Громадянський спротив на окупованих територіях”, у формі pdf-файлу. Будьте обережні: видаліть його одразу після прочитання, або заховайте у папку з великою кількістю інших файлів», – повідомили у Центрі.

Посібник містить короткі поради про те, що робити, коли зникли мобільний зв’язок та/або інтернет, як повідомити про про переміщення ворожої техніки. А для особливо відважних — як завести й викрасти ворожий танк (головне не переплутати) або якщо не вийшло — як його знищити. В будь-якому разі доволі цікавий матеріал, який точно вартує того, щоб з ним ознайомитися.

Зокрема у посібнику наведено поради для активного та пасивного опору населення, яке перебуває на тимчасово (зовсім ненадовго, і ніяк інакше) території. Разом із тим описано рекомендації для чиновників, які обіймають керівні посади, поліцейських, медиків, вчителів, начальників складів, священників та працівників паспортного столу.

Завантажити практичний порадник можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1Sm1VjtQsXrQCf3o8h71Tr_2uiMkaG4HL/view

Нагору