Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Любов проти війни

Неймовірну силу й могутність дає нам любов. Саме вона надихає присвячувати себе тим, кого любиш, турбуватися про них, Під впливом любові ми відчуваємо бажання якомога більше часу присвячувати тим, кого любимо, робити для них щось приємне чи корисне. І від цього самі отримуємо позитивні емоції. Любов будується на симпатії, довірі, позитивних емоціях від можливості почути та самому сказати слова ніжності, отримувати та надавати емоційну підтримку.

У період війни частим є відчуття відчуженості, нездатності відчувати будь-що. Здається, що любов притупилася. Захисні реакції організму роблять нас більш чутливими до життєво важливих звуків, запахів, зорових подразників, тоді як інші відчуття та емоції відходять на другий план. Здається, що немає співчуття до інших, знижується пристрасть до партнера.

Однак, любов – не лише пристрасть. Любов пов’язана з цінностями, які в час війни сприймаються гостріше. У час, коли захисники цілодобово боронять країну, мирне населення живе у ситуації невизначеності та під загрозою обстрілів, всі конче потребують хоча б мінімальної стабільності. У цій ситуації тільки любов здатна створити мікросвіт, де є відчуття довіри, контролю ситуації та взаєморозуміння.

Разом із тим на війні стати любов’ю може ще й відповідальність, тоді може активуватися потреба допомагати й турбуватися про близьких.

Кожен із нас починає гостріше відчувати момент через болюче усвідомлення того, що завтра може й не настати. Тому цінність любові підсилюється, а намір одружитися свідчіть про цінність любові й страх її втратити, прагнення майбутнього й знак, що життя продовжується.

Мінімальними знаками любові зараз можуть бути:

  • звичне, але вкрай важливе зараз питання: як ти?
  • смайлик у повідомленні
  • чашка гарячого чаю
  • лагідне кодове слово, значення якого зрозуміє тільки кохана людина
  • обійми, поцілунок

Такі дрібнички можуть нагадати про мирне стабільне життя.

А якщо раптом ви відчуваєте потребу в переосмисленні ваших стосунків, рекомендуємо до прочитання книжку “П’ять мов любові” Гері Чепмена. Нагадуємо, що в додатку Yakaboo книги можна читати безкоштовно!

До речі, Інформатор вас любить!

Нагору