Інформатор Калуш

ТРЕШ

СТОП-НАРКОТИК: На Калущині ліквідовано мережу збуту наркотичних речовин

Невдячне діло— мати справу з наркотиками. Особливо, коли у твоїй країні йде війна. Але й така реальність не зупиняє деяких молодих людей. 

Як повідомляє Інформатор посилаючись на Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України на Прикарпатті поліцейські припинили діяльність Telegram-каналів, а також викрили осіб причетних до наркозлочинів  

Протягом минулого тижня співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в області ДБН НПУ спільно з поліцейськими Калущини, Коломийщини та Івано-Франківська,  задокументували ряд фактів пов’язаних з незаконним зберігання наркотиків. Окрім того, ліквідовано десять Telegram-каналів, де було зареєстровано понад 5000 учасників.   

У Калуші та Івано-Франківську правоохоронці задокументували протиправну діяльність 21-річного калушанина та 20-річного франківця. Ця пара дилерів виявилися адміністраторами десятьох Telegram-каналів з продажу наркотиків на території області.  

Наразі заборонені «мережі» ліквідовані а хлопцям інкримінують вчинення кримінального правопорушення за ст. 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) . 

Після проведення експертного дослідження та всіх слідчих дій вирішуватиметься питання про перекваліфікацію дій фігурантів та повідомлення їм про підозри.  

Наразі працівники поліції встановлюють шляхи надходження заборонених речовин на територію області. 

Нагору