Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Світ підтримав український книжковий ринок

Українське слово як носій неповторної та незламної української культури й свободи подолало чимало перешкод. Проте лише зараз світова спільнота почала визнавати Україну як повноцінну, конкурентоспроможну й по-справжньому ні від кого незалежну державу, створену завдяки потужній нації з власним культурним кодом.

Інформатор радий повідомити, що керівництво Міжнародної асоціації видавців та Франкфуртського книжкового ярмарку визнало й підтримало ініціативи Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів.

Що це значить для українців? Що найбільший у світі майданчик для переговорів гравців ринку (видавців, авторів, літагентів) Франкфуртський ярмарок:

  • підтримав створення Фонду підтримки українських видавців і книгорозповсюджувачів;
  • придбає права на видання творів українських авторів відповідно до каталогу, який УАВК має надати їм найближчими днями (понад 500 титулів);
  • закордонні колеги придбають готові книжки українських видавництв для бібліотек країн ЄС та американського континенту, а
  • також відбуватиметься постачання їх у закордонні книготорговельні мережі;
  • надасть допомогу в розміщенні замовлень на друк українських книжок в друкарнях країн ЄС.

Олександр Афонін, президент громадської спілки «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів», так прокоментував цю значну подію: «Сьогодні вони виконали розсилку наших пропозицій у 76 країн — членів МАВ та потенційним учасникам Франкфуртського ярмарку (35 тисяч) з рекомендацією про підтримку. Слава Україні!»

Нагору