Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Головне про ЗНО 2022

Цьогоріч вступники складатимуть національний мультипредметний тест. До програми тестування увійшли 3 предмети: українська мова, математика та історія України. 

Інформатор розповідає про що йшлося на брифінгу 1 квітня за участі Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Як відбуватиметься тестування, якщо почнеться повітряна тривога?

Якщо під час тестування розпочнеться повітряна тривога, тест буде перерваний. Учасники тестування будуть переміщені до укриттів. Після відбою повітряної тривоги тестування продовжать.

Чи складатимуть тест діти, які перебувають на тимчасово окупованих територіях?

“На окупованих територіях неможливо складати українські іспити без критичного ризику для життя і здоров’я абітурієнтів. Для цього треба переїхати на підконтрольну територію. Ми намагатимемося зробити основну, додаткову та спеціальну сесію. В цих сесіях зможе взяти участь будь-хто. Навіть в країнах Західної Європи ми передбачаємо можливість проведення такого тестування”, – розповів Шкарлет.

Чи буде демонстраційний варіант цього тесту?

“Українському центру оцінювання якості освіти дане доручення розробити повний формат варіантів тестів. Сподіваюся, що в червні ми зможемо продемонструвати пробний варіант”, – доповнив Міністр освіти та науки.

Як саме оцінюватиметься тест?

“Оцінка відповідатиме чинним програмам ЗНО і результат кожного учасника подаватиметься у тестових балах за шкалою 100-200”.

Ще кілька тез брифінгу:

  • Подання документів, дистанційні співбесіди, творчі конкурси, фахові іспити, підтвердження місця навчання відбуватиметься з будь-якої точки світу.
  • Централізовані іспити можна буде складати в Україні (крім ТОТ) і в країнах Східної Європи.
  • Основні, додаткові та спеціально організовані сесії централізованих іспитів проводитимуться неодноразово, а двічі на день впродовж десяти днів.
  • Передбачена можливість вступу без централізованих іспитів.

Додамо, вступною кампанією 2022 передбачено Магістерський комплексний тест (МКТ) для вступу в магістратуру з “Права” та “Міжнародного права”, а також  Магістерський тест навчальної компетентності (МТНК) при вступі в магістратуру на окремі спеціальності.

 

Нагору