Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуш: Крадіжка в навчальному закладі під час війни

Зловмисник проник у приміщення одного із закладів освіти Калуської громади, розбивши вікно, й викрав комп’ютерну техніку з метою подальшої реалізації. Викрадене майно чоловік спробував сховати у власному гаражі, проте оперативно-слідча група розшукала фігуранта справи вже за декілька годин потому.

Інформатор дізнався про важливі деталі злочину з офіційної заяви Поліції Івано-Франківської області.

Як було зазначено на офіційній сторінці у Facebook, 4 квітня до поліції Калущини надійшло повідомлення від директора одного із навчальних закладів району про крадіжку комп’ютерної техніки.
Співробітники поліції на місці події встановили, що у приміщення закладу освіти серед ночі проникла невідома особа, яка пошкодила вікно та винесла шість ноутбуків.

Оперативниками обласної поліції спільно з калуськими поліцейськими було здійснено затримання фігуранта за лічені години. Ним став 22-річний мешканець Калуської територіальної громади, в гаражі якого було знайдено і знаряддя злочину, і викрадене майно.

“Слідчим підрозділом поліції за процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Йдеться про таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану. Вирішується питання повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу. За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років”, — пояснили поліцейські.

Наразі поліцейські перевіряють затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території району.

Нагору