Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Творці найбільш очікуваного українського мультфільму “Мавка. Лісова пісня” презентували особливі ілюстрації

Створення мультфільму, який вже на свій трейлер встиг отримати чимало схвальних відгуків та попередніх рецензій, почалося ще в 2015 році. Тому нині українці хочуть побачити довгоочікувану прем’єру якома скоріше. Мультфільм важливий не лише через вічну актуальність драми-феєрії “Лесі Українки”, а ще й через те, що мультфільм має вийти у міжнародний прокат, бо право на показ стрічки вже продано до багатьох європейських країн.

Інформатору вдалося разом із іншими прихильниками зазирнути до привідкритої шпаринки у процеси створення мультиплікації й поділитися з читачами тим, що не вмирає.

Варто сказати, що сама підготовка до створення стрічки була ретельною, адже автори вирушили в експедицію на Волинь, вивчили флору старезних лісів, дизайн костюмів та традиції… Але важко приховати той факт, що робота над проєктом затягнулася, і от як пояснюють цей факт самі автори: “Ми переписували сценарій, змінювали історію упродовж майже 2 років. Потрібно було вийти на хронометраж, передбачений бюджетом. Ми хотіли зробити широку та яскраву історію. Вона виходила за межі 90 хвилин. Довелося урізати події, переписувати сцени. Такі проблеми часто мають й американські студії. Спочатку пишуть історію, потім — анімація. Тому робота може вийти за хронометраж”.

Проте творці мультфільму вирішили потішити українців ексклюзивними ілюстраціями та ескізами з вже такої рідної й коханої “Мавки”: “Ми не планували ними ділитися до виходу стрічки, щоб зберегти сюжетні сюрпризи. Але зараз цими малюнками хочемо сказати: так, наша люба Мавка — мила і добра, ніжна і чуйна Душа Пралісу, його Берегиня. Але в момент загрози, у ту саму мить, коли треба захистити лісовий народ від загибелі, вона стає сильною і сповненою справедливої люті — вогняною! І ця її сутність несе смерть жорстокому та підступному ворогу!”

Нагору