Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуський ЦНАП працює на всю потужність

Але, виявляється, цього недостатньо, щоб впоратись з потоком людей, які потребують допомоги. За минулу добу в Калуші було зареєстровано 65 внутрішньо перемішених осіб. Проте найближчим часом ситуація може змінитись на краще завдяки Дії.

Повідомляє Інформатор посилаючись на міністра соціальної політики України Марини Лазебної. 

За офіційними даними від початку повномасштабної війни з росією на Калущині було зареєстровано більше ніж 7000 людей, які втекли від війни. А по всій відносно мирній території України станом на сьогодні  в офлайн режимі, через особисті звернення зареєстрували близько 900 тисяч внутрішньо переміщених осіб. 

На жаль, ані технічних, ані людських ресурсів у громадах не вистачає на те, щоб швидко зареєструвати всіх. 

“…люди, які потребують допомоги, мають її отримати, не дивлячись на технічні складнощі. Тому Мінсоцполітики запропонувало, а Уряд ухвалив рішення, яким внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Відповідно до цих змін термін звернення за отриманням допомоги на проживання з березня 2022 року продовжено. Якщо раніше було передбачено, що з березня допомогу на проживання отримають переселенці, які звернулись за її отриманням до 14 квітня, то тепер цей строк подовжено до 30 квітня 2022 року включно”, — прокоментувала Марина Лазебна. 

Також відомо, що досі не запрацювала онлайн реєстрація внутрішньо переміщених осіб та онлайн звернення за допомогою на проживання через Портал Дія. 

“Це пов’язано із тим, що інтегрувати в єдину систему різні інформаційні ресурси для того, щоб ідентифікувати людину та підтвердити факт її внутрішнього переміщення, достатньо складно. Зокрема, у випадках, коли людина була зареєстрована в одному місті, а фактично жила, працювала або навчалась в іншому місті. Крім цього, значна частина переселенців мають паперові паспорти, що також створює складнощі для забезпечення повністю автоматизованої інформаційної взаємодії”, — кажуть у Мінсоцполітики. 

Незважаючи на складнощі, робота з автоматизації продовжується у цілодобовому режимі й запуск відповідних можливостей в Дії очікують уже найближчим часом. 

 

Нагору