Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Всі ми молимося з вами і за вас в цю ніч”

Папа Римський у своїй промові під час Великодньої меси у Ватикані згадав війну в Україні та частину проповіді присвятив нашій делегації.

Повідомляє Інформатор спираючись на дані з Vatican News

Папа Франциск цьогоріч не зміг особисто провести Святу Месу Пасхальної Вігілії Святої Ночі, тому доручив це кардиналові Джованні Баттісті Ре.

Перед початком святкової служби українська делегація мала зустріч із Папою. До Ватикану приїхали народні депутатки Олена Хоменко та Марія Мезенцева, народний депутат Рустем Умеров  та мер Мелітополя Іван Федоров, визволений із полону.

AP Photo / Alessandra Tarantino

Але, коли під час Меси Папа хрестив сімох дорослих катехуменів, він промовив проповідь, яка починалось із згадкою про війну в Україні:

“Численні письменники описували красу ночей, осяяних зорями. Натомість, ночі війни проорані освіченими слідами смерті”.

Наприкінці проповіді Папа Римський звернувся до української делегації:

“Серед цієї темряви, яку ви переживаєте, Пане Міський Голово, Пані та Панове парламентарі, темної пітьми війни, жорстокості, всі ми молимося, молимося з вами і за вас в цю ніч. Молимося через численні страждання. Ми можемо лише молитися за вас і сказати: “Бадьортеся! Ми з вами!”.А також сказати вам найбільшу річ, яка сьогодні святкується: “Христос воскрес!””

Великоднє вітання Папа промовив українською.

Нагадаємо, що напередодні під час Хресної дороги на чолі з Папою Римським українка Ірина та росіянка Альбіна спільно пронесли процесійний хрест. Українська греко-католицька церква була обурена таким жестом, а українські медіа не транслювали цьогорічну Хресну ходу.

Нагору