Інформатор Калуш

ТРЕШ

Термін придатності російського Voguе закінчився

Журнальне видавництво Condé Nast припиняє свою діяльність у Росії. Це означає, що Vogue, The New Yorker, Architectural Digest, Bon Appétit, GQ, Wired та Vanity Fair  більше росіяни не зможуть читати рідною мовою.

Повідомляє Інформатор спираючись на заяву гендиректора компанії Роджера Лінча.

“Коли Путін розпочав цю безглузду війну, ми знали, що повинні негайно вжити заходів, щоб захистити наших співробітників і нашу журналістику, і вирішили призупинити нашу видавничу діяльність у Росії”, – так описує першу причину виходу з країни гендиректор.

іронічно-політична обкладинка, яку в Росії вже не побачать

Другою ж називає збільшення тиску від влади на журналістику. Російський закон про “фейки”, який обмежує свободу слова – був останньою крапкою в прийнятті такого рішення.

“Незважаючи на те, що ми ведемо успішний бізнес у Росії понад 20 років, постійні звірства, спричинені цією неспровокованою війною, і відповідні закони про цензуру зробили неможливим для нас продовження діяльності там”, – додає гендиректор.

Компанія Condé Nast зробить все, що може для своїх співробітників у Росії – виплатить компенсації, надасть можливість переміщення, гарну характеристику та створять програми допомоги. Адже видавництво впевнене, що їхні співробітники з Росії не винні в тому, що відбувається.

Мода, яку росіяни же не прочитають

“Словами просто неможливо передати, наскільки важкий цей час для багатьох. Мене не покидає думка, що це наші співробітники, які не вибрали цю війну, але продовжують нести деякі її наслідки”, – пояснює Роджер Лінч.

Нагадаємо, що вже більше 650 іноземних компаній вийшли з російського ринка через напад пострадянської країни на Україну.

Анна Сірик

Нагору