Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Імунізація – важлива, особливо під час війни

Здоров’я усіх українців залишається найважливішим пріоритетом країни, і дотримання календаря щеплень – не виняток.

Пише Інформатор посилаючись на пресслужбу Центру громадського здоров’я МОЗ України.

В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань і їхніх наслідків. І ось стартував Всесвітній тиждень імунізації. Його мета нагадати про важливість щеплень для захисту від хворіб людей різного віку.

Переривання планової вакцинації — відповідно до національного календаря профілактичних щеплень — навіть на короткий період, підвищує ймовірність спалахів інфекцій і захворювань, які попереджає вакцинація.

Нагадаємо, в Україні всі діти мають обов’язково отримати щеплення проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Ці вакцини безоплатні, адже їх закуповують державним коштом.

Для всіх дорослих потрібно щодесять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця. У період воєнного стану це питання є надзвичайно актуальним для збереження здоров’я військовослужбовців, а також і цивільного населення.

Сьогодні в умовах війни імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні.

Бережіть себе та своїх рідних.

Нагору