Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Інтерв’ю із засновницями “CreativeClub” у Калуші

“Creative Club” – це простір творчого розвитку для дітей та підлітків від 14 до 17 років. Засновницями клубу є неймовірний тандем матері та доньки – Мар’яни та Діани Сурмей.

Пише Інформатор.

Коли ви створили своє дітище та з якою метою?

“Клуб був створений 6 років назад для талановитих, перспективних і креативних дітей та підлітків. Він є справжнім трампліном, за допомогою якого дітлахи можуть досягти успіху у сфері кіно, телебачення та сцени”.

Чому ви навчаєте у “Creative Club”?

“Завдяки командній роботі керівників діти мають можливість:

  • познайомитись з творчим світом відомих телеканалів;
  • взяти участь у зйомках в ролі ведучих та журналістів телепроєкту;
  • також діти знімаються у короткометражних фільмах як місцевого, так і Всеукраїнського рівня;
  • моделі, які навчаються у Діани є багаторазовими переможницями Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів і фестивалів;
  • діти часто з’являлися на сторінках глянцевих видань та журналів.”

Розкажіть трішки про себе? 

“За освітою я  є режисером та організатором масових заходів. Також дипломованим продюсером від команди  “1+1 Медіа” м.Київ”, – розповідає Мар’яна.

“У свої 17 років вже маю неабиякий досвід у сфері журналістики та кіно. В моєму арсеналі як Всеукраїнські, так і Міжнародні дипломи та сертифікати з конкурсів та фестивалів. Моєю гордістю гран-прі від Ади Роговцевої, а також сертифікат з моделінгу від маестро  Ернан до Феррера (Барселона)”, – розповідає Діана.

Чи працюєте ви у воєнний час? Як саме? 

“З початком повномасштабного вторгнення, кожен з нас зайняв свій фронт, ми ж робимо те, що вміємо найкраще. Наша команда Громадської організації “Creative Club” вирішила зосередити свої сили на підтримці та допомозі нашим вихованцям та дітям, які вимушено переселені до нашої громади. Тому ми оголосили, що працюватимемо у форматі волонтерського штабу.”

Розкажіть детальніше, як саме ви допомагаєте дітлахам?

“Ми залучаємо до нашої доброї справи освітян, педагогів у різних напрямках: психологія, іноземні мови, історія, географія, фінансова грамотність, хореографія, музика та звісно ж наш основний напрямок – акторська майстерність”.

“Нашу ідею підтримали UNICEF Ukraine та ГО “Сильно”. З їхньою допомогою ми зуміли реалізувати заняття з психологом для наших маленьких калушан і для дітей переселенців. Також  проводимо арттерапію, казкотерапію, у такий спосіб пропрацьовуємо емоції та дитячі страхи”.

“Також завдяки “UNICEF Ukraine”, наша команда організувала допомогу: навчальні, спортивні бокси для дитячої-юнацької спортивної школи “Сокіл”, управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту та управління освіти Калуської міської ради”.

Що можете побажати нашим читачам?

“Ми, як громадський сектор, повинні робити все можливе від нас, адже спільно ми можемо зробити набагато більше, залучати ресурси, ділитися один з одним. Це є хороший приклад співпраці, який, сподіваюся,  продовжиться і надалі! Слава Україні!”

Героям Слава!

Вадим Оксенчук

Нагору