Інформатор Калуш

ГРОШІ

Камери фіксації швидкості на дорогах скоро знову запрацюють

До кінця тижня на більшості території України планують відновити автофіксацію швидкості. Повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі загальнонаціонального телемарафону. За його словами, таке рішення ухвалено через смертельну аварію в Рівненській області з великою кількістю жертв. Глава МВС зазначив, що ця ДТП стала наймасштабнішою за останні кілька років.

Повідомляє Інформатор

«Через кілька днів ми вже запустимо камери автоматичної фіксації перевищення швидкості, тому що це одна з найбільших причин ДТП, які трапляються і які спричиняють загибель та травмування багатьох людей», – заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону.

Також міністр МВС додав, що в результаті ДТП у Рівненській області, яка сталася 3 травня, наразі відомо про 26 загиблих та 12 поранених, які перебувають на межі життя та смерті. Тобто кількість загиблих може зрости.

Хочемо нагадати, що автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху – це чималі штрафи за перевищення швидкості. До прикладу:

  • Перевищення швидкості в населених пунктах більше ніж на 20-50 км/год — 340 грн
  • Перевищення швидкості в населених пунктах більше ніж на 50 км/год — 1700 грн

За даними пресслужби МВС за 2021 рік роботи ці  системи автоматичної фіксації поповнили бюджет на 500 млн гривень. При цьому кількість аварій у місцях встановлення камер знизилася на 65%

Наталка Сандецька

Нагору