Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Наша баскетбольна команда “Калуш Juniors” побувала в Будапешті та провела товариський матч

Візит юнаків відбувся під патронатом президента баскетбольного клубу “Ференцварош”, голови баскетбольної асоціації Золтана Катона.

Розповідає Інформатор опираючись на sport.if.ua.

Хоча юні баскетболісти не прибули безпосередньо із зони бойових дій, але, за словами Золтана Катони, їхнє життя перевернулося з ніг на голову впродовж останніх двох місяців.


У день приїзду українських дітей стався шокуючий випадок. Команда якраз добре проводила час, коли всі вони одночасно отримали сигнали на свої мобільні телефони. Команда завмерла. Адже на телефонах українців є програма, яка попередження про можливе бомбардування. Дітям знадобилося кілька секунд, щоб зрозуміти, що вони у безпеці, — був вражений Золтан.


Тренерка БК “Калуш Juniors” Людмила Пелех подякувала жителям Ференцвароша, державному спортивному референту Хідоші Ґабору, головному секретареві Угорської баскетбольної федерації МКОС Пейтеру Боднару та голові районної ради 9-го району Будапешту Христині Бороні за гостинний прийом і насичену культурну та спортивну програми, адже діти вперше за тривалий час змогли спати спокійно, не прокидаючись від звуків сирен повітряної тривоги.


У Будапешті калуські баскетболісти побували у зоопарку,  у тропікаріумі, були на Цитаделі, біля церкви святого Матіяша, а також у них була запланована прогулянка Дунаєм. Серед цікавинок були відвідини дитячої залізниці. Та все це було поміж тренувань. Гравці “Калуш Juniors” та львівського “Агро-Віта” щодня удосконалювали свою майстерність з угорськими однолітками і мали особливий товариський матч, організований баскетбольною асоціацією “Ференцвароша”, яка приймала українських дітей. Для зустрічі з командою зі Százhalombatta було організоване професійне суддівство, звучали гімни двох країн.

Програючи по ходу зустріч із рахунком 10:17 та 28:29, українцям вдалося перевернути хід гри та перемогти з рахунком 64:78.

Юні баскетболісти поїхали додому не з пустими руками. У подарунок  отримали спортивну форму, м’ячі та вітаміни. Організатори планують запросити гравців БК “Калуш Juniors” на відпочинок і влітку.

 

Олег Вітковський

Нагору