Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушанин Влад Німак розповів про ситуацію в Харкові

Харківщина помалу оговтується від загарбників. До міста починають повертатися люди, які наповнюють вулиці зруйнованого міста.

Інформатор поспілкувався з волонтером, музикантом та калушанином Владиславом Німаком, котрий практично від початку війни знаходиться у Харкові.

Завдяки Збройним силам України окупанти програли війну за Харків і за словами голови Обласної військової адміністрації до міста повертаються люди. Влад люб’язно погодився розповісти про стан справ у місті у свій робочий день.

Як там, у Харкові?

Погода чудова, сонце і вітер, десь така погода, як у Калуші. Мої справи теж добре, весь в роботі.

Кажуть, що до Харкова повертається по 2 тисячі людей щодня. Більше людей стало в місті?

Так, людей стало більше. За моїми відчуттями десь так і є. Ще півтори місяці тому були вулиці пусті. Людей можна було зустріти біля вокзалу або аптек, то зараз люди ходять містом, мами з дітьми гуляють. Багато закладів відкрилося і люди відвідують їх. 

Місто оживає помалу, говорять, що готуються відновити метро.

Так, через тиждень-півтори хочуть запустити метро. Людей, які жили там, помалу будуть виселяти. А наземний транспорт вже, як чотири дні ходить. 

Чого у вашому волонтерському не вистачає?

Я радий з того, що є достатньо людей, які допомагають. Критичної нестачі чогось немає і це теж тішить, проте хотілося б більше ліків, особливо, від серцево-судинних хворіб та заспокійливі. Ці препарати закінчуються найшвидше.

Дякую, що виділив трохи часу. Гарного дня!

Навзаєм!

 

 

Олег Вітковський

 

Нагору