Інформатор Калуш

ТРЕШ

Заправляємось з поліцією: колапс громадського транспорту в Калуші 

Ситуація з пальним залишається болючою темою і для всієї України й для Калущини зокрема. І тепер від цього страждають не тільки власники автомобілів, але й ті, хто їх немає, а користується громадським транспортом. 

Розповідає Інформатор посилаючись на Суспільне мовлення України. 

Дефіцит пального вдарив також і по комунальних службах, а саме компаніях, які займаються вивозом сміття.  

“Щоб заправити транспорт, водіям доводиться викликати на АЗС поліцейських, які пояснюють кермувальникам приватних автівок, що їх необхідно пропускати без черги”, — розповідає очільник Калуша Андрій Найда.  

“Міськрада звернулася до Івано-Франківської обласної військової адміністрації з проханням ще раз провести нараду з власниками автозаправок, щоб на кожній АЗС були або виокремлені години, чи окремі колонки для заправки автотранспорту критичної інфраструктури” — також зазначає міський голова. 

А керівник калуського комунального підприємства “Екоресурс” Олександр Смолянський розповідає, що на підприємстві є чотири пасажирські автобуси. Кожен з них за день витрачає 50 літрів пального. Тому водії змушені мати із собою запас палива у каністрах або ж стояти у чергах на АЗС двічі на день. 

Також з його слів стало відомо, що на підприємстві будуть змушені підняти вартість проїзду, адже цього року розраховували купувати літр пального за 27 грн, а зараз платять 57 грн. 

“Треба розуміти, що авто – це дві людини, а автобуси перевозять 500 людей в день. Жителі міста мали б зрозуміти, що більша частина пасажирів – це люди, які не мають іншого транспорту”, — каже Олександр Смолянський. 

Остап Микитюк

 

Нагору