Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Три книги, які варто прочитати зі своїми дітьми

В умовах війни дуже важливо не забувати приділяти більше уваги своїм дітям, підтримувати їх, говорити з ними й, до речі, читати книжки разом. Кажуть, це не тільки знижує рівень стресу, але й зближує. Завтра, 1 червня, світ відзначатиме дві цікаві дві пам’ятні дати — Всесвітній день батьків і Міжнародний день захисту дітей. Звісно ж, ми не можемо пройти повз. Тож слідом за минулою добіркою книжок, щоб відволіктися від війни…

Інформатор ділиться з вами трійкою захопливих “фоліантів”, які варто прочитати зі своїми донечками та синами.

Першою в цьому списку стала книжка польського дитячого письменника Рафала Косіка — “Амелія і Куба. Година привидів”. Унікальність цієї книжки в тому, що вона розповідає одну й ту ж історію двічі — це книжка-перевертайка! Можна познайомитись з історією з точки зору хлопчика Куби, який з батьками й молодшою сестричкою-шибайголовою переїхав у нову квартиру, або ж точки зору мрійливої Амелії, дівчинки яка зі своїм молодшим братиком-ґіком потрапляє у різні незручні ситуації. Одного дня ці четверо дітей помічають, що в їх дворі почали з’являтися справжні привиди. Вони мовчазні, завжди виринають невчасно і цим спричиняють багато клопотів навіть дорослим. Ну як таке не розслідувати? Незабаром Амелія, Куба, Альберт і маленька Мі знайдуть химерний будинок неподалік своєї вулиці й розкриють таємницю привидів.

Наступна книжка не менш цікава, та ще й максимально пізнавальна. Це “Школа скаутингу. Все, що треба знати для пригод просто неба” Джека Бейлі. Книжка, щоправда, зовсім не художня. Всі ми давно змирилися з тим, що сучасні діти — покоління ґаджетів. Вони залюбки розкажуть вам як користуватися найновішими смартфонами, як майнити криптовалюту чи літати на квадрокоптерах (це в теперішній час стало особливо актуально), але чи зможуть вони розвести багаття в лісі, визначити яка сторона світу покрита мохом, чи що то за птаха кружляє над деревом? Але є і скаути (а в Україні пластуни), які це все вміють. Їх навчають бути в гармонії з собою і природою. Ця книжка розкриє перед вашою дитиною дивовижний світ і збагатить десятками корисних лайв-хаків, які як виявилось ніколи не втратять актуальності.

А закриє цю добірку книжка Дмитра Кузьменка з дивовижними ілюстраціями художниці Оксани Драчковської — “Я і мій тато”. Хоч герою цієї книжки три роки сім місяців і дев’ять днів, але він прагне дістати відповіді на всі запитання на світі. У нього чимало пригод, він мрійник і вигадник, а ще часто не слухається тата й не любить чистити зубки. Його життя це добрі й чесні історії про особливий зв’язок між батьком і сином, про важливі дрібнички та великі дитячі відкриття, про довіру й ті пригоди, які можна розділити на двох, а також про те, як важливо чути одне одного. Навіть якщо хтось з вас не вимовляє “р”.

Остап Микитюк 

Нагору