Інформатор Калуш

ВЛАДА

Підсумки: у Дії завершилось опитування щодо легалізації зброї для цивільних

На цю тему вже давно точаться сотні дискусій. Чи потрібно це, чи безпечно, як регулювати і як стежити?
Питання зброї завжди було актуальним не лише для України. Та у теперішніх реаліях це не здається таким вже й божевіллям. І уряд працює над створенням законів, не забуваючи при цьому радитись з народом. 

Розповідає Інформатор з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

Сьогодні у додатку Дія завершилось всенародне опитування “Як ви ставитесь до володіння українцями зброєю”. У ньому взяло участь понад 1,7 мільйона громадян. Серед опитаних 59% визначилось “за”, аргументуючи що це потрібно для самозахисту.

Нагадаємо, що не так давно, 23 лютого, Верховна Рада прийняла законопроєкт про обіг вогнепальної зброї, але погляди українців щодо цього кардинально різнилися.

“Ми дякуємо всім, хто висловив свою думку. А відтак МВС України бере ці результати до опрацювання спільно з парламентарями, щоби врахувати їх у профільному законі. Завершення голосування не означає, що обговорення цього питання припинено. Навпаки. Я закликаю і громадян, й експертів, й активістів максимально висловлювати свої думки та позиції в соціальних мережах”, — підсумував очільник МВС Денис Монастирський.

Остап Микитюк

Нагору