Інформатор Калуш

ВЛАДА

Проїзд в маршрутках у Калуші може коштувати 20 гривень

Дефіцит пального, здорожчання цін на технічне обслуговування, – усі ці проблеми тягнуть за собою збільшення вартості проїзду.

Розповідає Інформатор про рішення під час зустрічі з перевізниками.

Компанії, що здійснюють міські та приміські перевезення страждають від нестачі палива для здійснення маршрутів. Крім цього, перевізники, які здійснюють перевезення в межах міста наголошують на збільшенні вартості проїзду. Оскільки тариф для них визначається виконавчим комітетом міста. За попередніми розрахунками ціна проїзду повинна змінитися з 8 до 20 гривень, щоб робота маршруток перестала бути збитковою для компаній. Приміські ж сполучення звільнені від регулювання цін виконкомом залежно від ситуації на ринку. Тож вони здатні самі підвищувати ціни на проїзд.

Для прикладу, вартість одного колеса (а на один автобус потребує 6) становить 4,5 тис. грн. Тому було прийнято рішення розглянути новий тариф на проїзд у місті. Найближчим часом таку пропозицію розгляне виконавчий комітет міста.

Зі свого боку керівники компаній проведуть роз’яснювальну роботу серед водіїв щодо чіткого дотримання ними своїх графіків, які на території міста передбачають тільки висадку пасажирів на зупинках і посадку тих, хто їде в село.  

Нагадаємо, що зараз громадський транспорт потрібно без черги пропускати на АЗС. 

Читайте також: Самі винні…уряд скасовує нульове мито. 

Олег Вітковський

Нагору