Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Знайти пальне у Калуші стане легше

Що не кажіть, а питання наявності пального і в Україні загалом і в Калуському районі безпосередньо залишатиметься актуальним щонайменше до кінця війни проти росії, а можливо і трошки довше. Звісно, держава намагається врегулювати наявність та цін, але конкретно сказати автомобілістам де сьогодні буде бензин, дизель чи газ змоги не має.

Інформатор розповідає про альтернативу.

Наша країна направду дуже діджиталізована — Дія, електронні петиції, монобанк та десятки, а то й сотні додатків сьогодні суттєво спрощують нам життя. А тепер навіть пальне можна знайти онлайн.

Днями Роман Багатий, веб-розробник з Кропивницького, створив telegram-бот PetrolAlertUA який повідомить, щойно у вашому місті зʼявиться пальне. Налаштування і користування ним просте і зручне. А бот працює на території всієї України.

Щоб отримувати сповіщення, потрібно ознайомити його зі своїми потребами. Для цього, згідно з інструкціями, необхідно обрати:

  • регіон, у якому ви знаходитесь, а також район та місто;
  • тип пального, аби отримувати сповіщення: бензин, дизель або газ (можна обрати декілька варіантів).

За потреби налаштування можна змінити.

 

 

Також стало відомо, що одна з українських мереж АЗС, а саме WOG, змінила правила відпуску пального на станціях. Тепер в авто можна буде залити більше бензину чи дизелю, але категорично заборонено купувати пальне у каністри. Про це повідомила пресслужба мережі.

За новими правилами дозволено:

  • 20 л пального на добу — при готівковому розрахунку чи оплаті банківською картою, за умови наявності номера телефону, на який зареєстрована картка лояльності PRIDE.
  • 40 л пального на добу — при готівковому розрахунку чи оплаті банківською картою, за умови наявності застосунку PRIDE за QR-кодом із цього застосунку. Завантажити на телефон застосунок PRIDE і пройти там реєстрацію ви можете в будь-який момент.
  • 40 л пального на добу — при отоваренні пального, придбаного заздалегідь на гаманець PRIDE.

Слід зазначити, що заправка однієї автівки з кількох карток PRIDE за один візит заборонена. Для безготівкових клієнтів встановлюється ліміт в 40 л пального на добу по талонах, а за паливними картками – індивідуально, відповідно до ліміту самої картки.

 

Остап Микитюк

Нагору