Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Харківська письменниця та волонтерка Людмила Охріменко завітала на Калущину з презентаціями (фотозвіт)

Культура має значення. Культура і мистецтво не може бути поза політикою. В кожній пісні, вірші чи романі, так чи інакше, ховається мотив, який ідентифікує їх приналежність. Так і з книгами харківської письменниці Людмили Охріменко, яка завітала з презентаціями до Калуського району.

Детальніше розповідає Інформатор

Людмила Охріменко з 2014 року чітко проявляє свою позицію щодо “рускава міра” і як літератор, і як волонтер. Її романи з романтичного жанру після анексії Криму та ОРДЛО набули більш мілітарного стилю. Найвідомішим романом на сьогодні є “Оскар” – драматична історія про військового розвідника, яка мала бути написана від імені самого героя.  У 2021 році книга здобула перемогу на літературному конкурсі “Коронація слова” у жанрі воєнного роману. Але 2 червня пані Людмила презентувала не тільки її, а й увесь свій творчий доробок останніх років.

2 червня о 10:00 годині у місті Долина та о 15:00 у Калуші пройшли презентації, на яких можна було спостерігати аншлаг. Велика й активна аудиторія з захватом слухала розповіді авторки про рідний Крим та Харків, про написання любовних романів та мотивацію перейти у жанр воєнної літератури, також вона поділилася низкою волонтерських історій, які їй довелося пережити у поїздках на Донеччину і Луганщину протягом останніх 8 років.

Вдячна авдиторія наприкінці не тільки зробила унікальні подарунки Людмилі Охріменко, серед яких і калуська сіль (один із символів нашого міста), але і придбала багато книг.

До речі, ті хто не потрапили на презентацію, мають змогу замовити її з автографом безпосередньо в авторки через соціальну мережу Facebook.

Остап Микитюк

Нагору