Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Картини калуського художника Ореста Костіва знайшли нових власників на благодійній виставці у Раді Європи

Україна здобуває визнання не тільки в політичній чи музичній площинах. Художники також мають активну позицію і вплив. Днями у європейському Страсбурзі завершилась унікальна виставка, на якій були представлені художні роботи калуського майстра Ореста Костіва та його франківського колеги Віктора Бабака.

Розповідає детальніше Інформатор.

З 3 по 31 травня в “Артклубі” Ради Європи у французькому Страсбурзі відбувалась виставка українських художників організована спільно з художньою асоціацією PromoUkraїna. Вона особлива з кількох причин: по-перше, ця подія стала першою за останні два роки, відколи “Артклуб” був закритий через пандемію COVID-19, по-друге, виставка стала першою художньою експозицією українських митців відколи почалась повномасштабна агресія російської федерації.

За  словами Ореста Костіва, протягом всього часу виставки було продано 4 його картини: “Маріуполь”, “Terra incognita”, “Стежка Ангела” і “Цвітіння”, в ціновому діапазоні від 500 до 1000 євро за картину.

Організаторами спільно з митцями було вирішено, що половина виторгу буде спрямована на допомогу українським музеям.

“Проте і наші гонорари повинні піти у правильне русло. Щонайменше на підтримку ЗСУ” — поділився з Інформатором Орест Костів.

Також організатори виставки планують новий благодійний аукціон з чотирьох картин. Наразі перемовини з цього питання, ще тривають і вирішується де буде представлена експозиція — у Ліоні або Парижі.

Українські працівники Ради Європи, підкреслили: як і багато інших галузей, мистецтво в Україні потребує допомоги. За їхніми словами, в РЄ є багато колег, які беруть участь у різноманітних проєктах на підтримку України, зокрема, в медичній галузі, в організації гуманітарної допомоги, підтримці біженців.

А незабаром в Інформаторі з’явиться ексклюзивне інтерв’ю з Орестом Костівом.

Тож слідкуйте!

Остап Микитюк

 

Нагору