Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

День журналіста. Чому наша редакція обрала цей шлях?

Сьогодні наше професійне свято. Тому ми вирішили розповісти вам, чому вибрали саме журналістику.

Інформатор ділиться своїми зізнаннями.

Редакція Калуш Інформатор – це молода команда журналістів, які щодня розповідають про життя міста. Але сьогодні розповімо вам трошки про себе.

“Мене моє завжди знайде. Так було з попередньою професією піарника, так і з цією сталося. Взагалі я ще зі школи мріяв стати журналістом. Хотів навчитися круто писати, говорити, колись зробити свою власну передачу на телебаченні, навіть мріяв про Пулітцерівську премію. Але щось там не склалося. Думаю, ще все попереду. Друга спроба була на радіо. Теж не пройшло, але закінчилось авторським подкастом.

А тоді почалося повномашстабне вторгнення росії. Коли я евакуювався з під обстрілів Харкова, минаючи десятки блокопостів, багато говорив з нашими військовими, тероборонівцями і, що ближче до рідного дому я опинявся, тим більше розумів, що ті інструменти, які я здобув у попередніх професіях, ті навички, які формував протягом останніх років десяти, тепер мені дуже знадобляться. Повернувшись до Калуша ми з Інформатором знайшли одне одного. Він дав мені ресурс і натхнення писати про те, що турбує, й робити це абсолютно законно, і з користтю для людей. Насправді, збулася моя шкільна мрія”, – розповідає свою історію журналіст Остап Микитюк.

Остап Микитюк

“Я хотів і хочу бути телеведучим, а щоб цього досягти треба бути і журналістом. Як з’ясувалося я люблю спорт. Тому переважно про це і пишу для вас. Хоча в дитинстві я казав батькам, що хочу бути клоуном”, – сміється журналіст Олег Вітковський.

Олег Вітковський

“Я пишу з 13 років. Спочатку були розповіді, потім черкала вірші. Мені мама говорила, що я буду писати, бо це в мене дійсно добре виходить. Але я не хотіла. Я шукала себе в кіно. У Києві в мене були постійні зйомки та вистави, поки не вступила в театральний. Останні 3 роки там навчаюсь на акторку-телеведучу. До війни бачила себе лише в театрі, а після… Все змінилося. Я переїхала до Калуша, бо тут було безпечніше й, на диво, дуже швидко потрапила до Інформатора.

Кар‘єрний зріст чи зміна діяльності? Не знаю. Але мені подобається. Я завжди любила говорити правду просто в очі. Навіть, якщо вона болісна. Тому саме аспект правдивості в журналістиці мені подобається найбільше. Я люблю свою роботу. І мама мала рацію” – розповідає з усмішкою журналістка Анна Сірик.

Анна Сірик

Приємно познайомитись, Калуш. Сподіваємось, що наші новини для вас корисні та цікаві.

З Днем Журналіста вас та нас!

Нагору