Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Стійки стабілізатора: особливості вибору в АТЛ

З метою виключення крену транспортного засобу в процесі поворотів, а також для збереження стійкості використовується стабілізатор. Це надважливий компонент підвіски, що складається із супутніх деталей, серед яких виділяється стійка стабілізатора. Цей компонент відповідає за кріплення країв основного виробу і гарантує високий рівень безпеки для водія та пасажирів. Правильний підбір автозапчастини забезпечує довговічність експлуатації й стабільність пересування незалежно від якості дороги.


Автозапчастина – це по суті прут різних розмірів (від 50 до 200 мм), який виготовляється з оцинкованої сталі. Додатковий підсилюючий ефект дозволяє гарантувати тривалість служби – середній термін експлуатації стійки складає 20-25 тисяч кілометрів. Підвищення комфорту їзди, легкість маневрування і стабільність – основні функції, котрі виконує цей компонент. Без цього вузла неможливо уявити правильне щеплення компонентів підвіски.

Як зрозуміти, що стійка стабілізатора вийшла з ладу

Свідчити про поломку можуть наступні ознаки:

  • Під час повороту в одну зі сторін водій і пасажири відчувають глибокий нахил. В результаті зберігається втрата стійкості й підвищується крен кузова автомобіля, що призводить до непередбачуваних наслідків.
  • Стуки та інші глухі звуки з боку підвіски. Залежно від того, в передній чи задній частині відбулись деструктивні зміни – варто проводити діагностику в умовах СТО.
  • Стійка стабілізатора вийшла з ладу, якщо при переїзді лежачих поліцейських чи ям з’являються постукування або клацання спереду. Не можна ігнорувати цей симптом для виключення погіршення ситуації.

Вигідна і надійна покупка стійок стабілізатора в магазині АТЛ. 

Перш ніж придбати запчастину, необхідно уточнити принцип роботи, а також переконатись в тому, що форма деталі відповідає технічним параметрам та місцю установки. Сумісна стійка стабілізатора слугуватиме довго при умові грамотного ставлення до підбору. Звертаючись до інтернет-магазину АТЛ Україна, автовласник може підібрати надійний товар без переплат. Також доступна розширена консультація в питаннях вибору, що значно спрощує процес покупки. Для того, щоб скористатись послугою достатньо заповнити онлайн-форму.

Нагору