Сьогодні – Всесвітній день морозива. Тому Інформатор підготував для вас добірку оригінальних рецептів холодного десерту.
Полуничне, шоколадне, арахісове, апельсинове, мандаринове, карамельне, зі смаком морської солі – якого тільки морозива не знайдеш у магазинах. Але, як не крути, приготувати вдома своє “джелато” набагато смачніше. І до того ж не складно. Спробуєте?
Крем-брюле
Для його приготування нам знадобиться:
- 200 г молока;
- 400 г жирних вершків;
- 200 г вареного згущеного молока.
Наливаємо згущене молоко і звичайне молоко у посудину. Залишаємо на 15 хвилин — за цей час воно розм’якшиться. Потім добре перемішуємо. Паралельно збиваємо вершки так, щоб вони збільшились у 2-3 рази. Не припиняючи їхнє збивання, тонкою цівкою заливаємо молочну суміш. І не вимикаємо міксер поки не отримаємо гладку та пишну консистенцію.
Потім перекладаємо масу в контейнер і кілька разів постукуємо дном об стіл, щоб вийшли бульбашки повітря. Ставимо до морозильної камери на 8 годин, а краще на всю ніч.
Ананасовий фруктовий лід
Нам потрібні:
- 0, 5 кг ананасу,
- 600 мл води,
- 100 мл лимонного соку,
- та 400 г цукру.
Варимо сироп із води і цукру. Та нарізаємо м’якоть ананаса на шматочки. Збиваємо їх у блендері та додаємо в отримане пюре сироп і лимонний сік. Наприкінці розмішуємо і розливаємо по формах. 3 години у холоді й лід готовий.
Хвойне морозиво
Беремо:
- 1 кулька морозива пломбір (50 г),
- 20 ялинкових голок,
- 2 ст. л. малинового сиропу,
- та 50 мл апельсинового соку.
Розтираємо ялинкову хвою у ступці, поки не виділиться сік. Додаємо рідкий малиновий сироп і ще раз перетираємо. Тепер потрібно процідити через марлю, добре віджавши отриману масу.
У невеликий стакан виливаємо хвойний сироп і туди додаємо апельсиновий сік так, щоб рідина лягла шарами. Зверху викладаємо кульку пломбіру і відразу подаємо на стіл.
Смажене морозиво
Беремо:
- 300 г пломбіру,
- 100 г дрібної кокосової стружки,
- 1 велике куряче яйце,
- панірувальні сухарі,
- та рафінована олія для обсмажування.
Для початку з морозива формуємо порційні кульки. Та ставимо їх до морозилки, щоб замерзли до дуже твердого стану.
У маленьку каструлю наливаємо олію і ставимо на вогонь. Паралельно збиваємо яйце в піалі та обкатуємо кульку морозива в стружці кокоса. Потім занурюємо її у збите яйце та обваляємо в панірувальних сухарях.
Смажимо морозиво протягом 10-15 секунд до появи рум’яного кольору. І відразу смакуємо.
Італійське джелато
Нам потрібно:
- 50 мл жирного молока,
- 150 мл вершків 25%,
- 100 г цукрової пудри або цукру-піску,
- 1 великий жовток,
- 1 щіпка солі,
- ванілін на кінчику ножа.
Додаємо в молоко сіль, 50 г цукру і нагріваємо до гарячого стану. Але не до кип‘ятіння. Збиваємо жовток з другою половиною цукру. Вливаємо його в гаряче молоко та розмішуємо. Отриману масу нагріваємо на повільному вогні до загустіння.
Коли крем вистигне, додаємо холодні вершки та перемішуємо. Готове морозиво ставимо до морозилки на 7-8 годин.
Смачного!
Анна Сірик