Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Топ-5 рецептів домашнього морозива

Сьогодні – Всесвітній день морозива. Тому Інформатор підготував для вас добірку оригінальних рецептів холодного десерту.

Полуничне, шоколадне, арахісове, апельсинове, мандаринове, карамельне, зі смаком морської солі – якого тільки морозива не знайдеш у магазинах. Але, як не крути, приготувати вдома своє “джелато” набагато смачніше. І до того ж не складно. Спробуєте?

Крем-брюле

Для його приготування нам знадобиться:

  • 200 г молока;
  • 400 г жирних вершків;
  • 200 г вареного згущеного молока.

Наливаємо згущене молоко і звичайне молоко у посудину. Залишаємо на 15 хвилин — за цей час воно розм’якшиться. Потім добре перемішуємо. Паралельно збиваємо вершки так, щоб вони збільшились у 2-3 рази. Не припиняючи їхнє збивання, тонкою цівкою заливаємо молочну суміш. І не вимикаємо міксер поки не отримаємо гладку та пишну консистенцію.

Потім перекладаємо масу в контейнер і кілька разів постукуємо дном об стіл, щоб вийшли бульбашки повітря. Ставимо до морозильної камери на 8 годин, а краще на всю ніч.

Ананасовий фруктовий лід

Нам потрібні:

  •  0, 5 кг ананасу,
  • 600 мл води,
  • 100 мл лимонного соку,
  • та 400 г цукру.

Варимо сироп із води і цукру. Та нарізаємо м’якоть ананаса на шматочки. Збиваємо їх у блендері та додаємо в отримане пюре сироп і лимонний сік. Наприкінці розмішуємо і розливаємо по формах. 3 години у холоді й лід готовий.

Хвойне морозиво

Беремо:

  • 1 кулька морозива пломбір (50 г),
  • 20 ялинкових голок,
  • 2 ст. л. малинового сиропу,
  • та 50 мл апельсинового соку.

Розтираємо ялинкову хвою у ступці, поки не виділиться сік. Додаємо рідкий малиновий сироп і ще раз перетираємо. Тепер потрібно процідити через марлю, добре віджавши отриману масу.

У невеликий стакан виливаємо хвойний сироп і туди додаємо апельсиновий сік так, щоб рідина лягла шарами. Зверху викладаємо кульку пломбіру і відразу подаємо на стіл.

Смажене морозиво

Беремо:

  • 300 г пломбіру,
  • 100 г дрібної кокосової стружки,
  • 1 велике куряче яйце,
  • панірувальні сухарі,
  • та рафінована олія для обсмажування.

Для початку з морозива формуємо порційні кульки. Та ставимо їх до морозилки, щоб замерзли до дуже твердого стану.

У маленьку каструлю наливаємо олію і ставимо на вогонь. Паралельно збиваємо яйце в піалі та обкатуємо кульку морозива в стружці кокоса. Потім занурюємо її у збите яйце та обваляємо в панірувальних сухарях.

Смажимо морозиво протягом 10-15 секунд до появи рум’яного кольору. І відразу смакуємо.

Італійське джелато

Нам потрібно:

  • 50 мл жирного молока,
  • 150 мл вершків 25%,
  • 100 г цукрової пудри або цукру-піску,
  • 1 великий жовток,
  • 1 щіпка солі,
  • ванілін на кінчику ножа.

Додаємо в молоко сіль, 50 г цукру і нагріваємо до гарячого стану. Але не до кип‘ятіння. Збиваємо жовток з другою половиною цукру. Вливаємо його в гаряче молоко та розмішуємо. Отриману масу нагріваємо на повільному вогні до загустіння.

Коли крем вистигне, додаємо холодні вершки та перемішуємо. Готове морозиво ставимо до морозилки на 7-8 годин.

Смачного!

Анна Сірик

Нагору