Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вступникам: не зміг вчасно підтвердити участь в Національному мультипредметному тесті — час ще є

Цьогоріч, з ряду зрозумілих нам причин, у випускників замість звичного ЗНО з’явилася альтернатива. Починаючи з 2022 року і надалі за рішенням Міносвіти щороку випускники замість зовнішнього оцінювання складатимуть Національний мультипредметний тест. Як відомо, сесія на реєстрацію завершилась, і всі, хто мали можливість та бажання зареєструватися, зробили це до 7 червня. Проте не всім вдалося підтвердити свою участь. Український центр оцінювання якості освіти заспокоює, що нічого не втрачено і це досі можна зробити. 

Детальніше розповідає Інформатор.

Причини не підтвердження у кожного вступника можуть бути різні, та якщо вступник протягом основного періоду реєстрації сформував реєстраційну картку  учасника ЗНО на сайті він зможе взяти участь у додатковій сесії тестування.

Головне дотриматися алгоритму:

  • З 8–18 липня ー зайти на інформаційну сторінку, заповнити спеціальну форму, розміщену у вкладці “Підтвердження участі в НМТ”: підтвердити участь у додатковій сесії тестування і вибрати із запропонованого переліку спочатку країну чи регіон України, потім населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період додаткової сесії тестування;
  • З 1–10 серпня ー надати остаточну інформацію про бажання пройти НМТ у певному місці;
  • до 12 серпня ー отримати запрошення-перепустку з місцем розташування тимчасового екзаменаційного центру для  проходження НМТ, датою та часом початку тестування;
  • 16–20 серпня ー взяти участь у додатковій сесії НМТ.

ВАЖЛИВО! Якщо зареєстрований учасник не має даних для доступу до Інформаційної сторінки, він може скористатися сервісом “Отримання доступу до Інформаційної сторінки учасника ЗНО-2022/НМТ-2022″, на якому після правильного заповнення потрібних комірок отримає новий логін і пароль.

Остап Микитюк

Нагору