Інформатор Калуш

ТРЕШ

Чому озеро у парку досі цвіте? | ФОТО

Літо — пора відпочинку. В такий час хочеться прийти, наприклад, у парк, покататися на каруселях, посидіти біля міського озера з кавою чи, скажімо, поплавати на катамарані… Тільки от, халепа — озеро у калуському парку відпочинку все ще у поганому стані. Можна навіть сказати, катастрофічному.

Чому так, дізнавався Інформатор.

Як повідомила директорка парку культури Наталія Паламар, щороку перед початком сезону працівники разом із відповідними службами приступають до очистки. Ця процедура починається так рано, оскільки саме у цей час водорослі починають розмножуватися. Проте цього року погода видалась примхливою, а сама весна надто сухою, що вплинуло на рівень води в міському озері. За її даними рівень води у водоймі впав більш, ніж на метр. Враховуючи стан озера, кількість опадів і те, що рівень води впав так сильно, вони не змогли приступити до цих робіт вчасно.

“Два тижні тому рівень води частково піднявся на 28 см, ми розпочали очищення і станом на зараз очищено понад 50%.  Ця робота ще  триває. Сподіваємось на те, що рівень води повернеться до норми й тоді ми зможемо завершити очищення повністю. Тож нехай дощить”, — додала пані Наталія.

Остап Микитюк

 

Нагору