Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Хочу надувний басейн! Який обрати?

Сьогодні світ відзначає неофіційне й дуже позитивне свято — День басейну. На тему “Де поплавати у Калуші” під наглядом професіоналів, ми вже вам розповідали. Проте, інколи хочеться скупатися на природі. Якщо дорослі, в такому випадку, можуть піти на річку або озеро в межах району, то для дітей має бути щось безпечніше. Наприклад, надувний басейн.

Інформатор розповідає, як обрати хороший басейн для вашої дитини й не прогадати.

Зважившись на таку покупку варто врахувати два основні фактори:

  • вік дитини;
  • основні технічні параметри водної конструкції.

Це потрібно для того, щоб малюки могли купатися без ризику травми.

А тепер до важливих деталей:

Дно басейну повинно бути надувним. По-перше, тому що вашій дитині буде набагато комфортніше й тепліше, по-друге — безпечніше. Це особливо важливо для зовсім маленьких дітей. Іноді дно може бути у вигляді тонкої плівки, в такому разі, ставити його треба на рівній і гладкій поверхні. Також, дно в деяких басейнах має шорстку поверхню у вигляді дрібних “пухирців”, що дозволяє дитині стійко триматися на ніжках і не ковзати по дну басейну.

Жорсткі надувні борти. Оскільки координація рухів у маленьких дітей не на такому рівні як у дорослих, малюки часто використовують навколишні предмети, як засіб опори й спосіб утримувати рівновагу. Обираючи дитячий надувний басейн, зверніть увагу на жорсткість бортів. Необхідно, щоб  у воді малеча могла спокійно опертися на борт, не ризикуючи при цьому випасти з басейну.

Матеріал і якісні шви. Такі басейни найчастіше гумові або у поєднанні з вінілом, поліестером чи шкірзамінником. Якщо ж у складі зазначений ПВХ, то пам’ятайте, такий басейн боїться холоду і гострих предметів, а ще в ньому не можна опертися на борти. Шви басейну повинні бути гладкими й без виступів, інакше вони можуть травмувати шкіру дитини.

Зливний клапан. Це також важливий фактор при виборі дитячого басейну. Якщо він не великих розмірів, то можна обійтися і без нього. А ось якщо басейн об’ємний, обов’язково переконайтеся в наявності клапана, бо доведеться мудрувати, як злити воду.

Захисний тент. Хоча, якщо ви плануєте використовувати басейн в тіні дерев, тоді особливої ​​необхідності в ньому немає. В інших випадках це дуже потрібна опція.  Він збереже шкіру вашого малюка від небажаних наслідків тривалого перебування на сонці.

Розмір басейну. Дитячий надувний басейн повинен обов’язково відповідати віку і зросту дитини. Оптимальним при виборі басейну вважається співвідношення віку дитини й висоти бортика басейну:

  • До 1,5 років  — висота бортів 15-17 см.
  • Від 1,5 до 3-х років — висота борту не більше 50 см.
  • Від 3-х до 7 років висота борту не більше 70 см.

До речі, не варто купувати басейн “на виріст”. Це і не зручно, і небезпечно.

Якщо ж ви розумієте, що будете заздрити своїм дітям в спекотну погоду, вихід є — сімейний басейн. Він великий, каркасний, із жорсткими високими бортами. У такому басейні можна навіть плавати.

Обравши цей варіант, необхідно мати запас холодної та гарячої води, і термометр. У разі необхідності можна буде збалансувати температуру води. Найкраща температура для купання дітей 22-24 градуси.

Пам’ятайте, що купання дитини в будь-якому басейні повинно проходити під чітким контролем дорослого. Також не забувайте чергувати купання дитини у воді з перебуванням на суші.

Остап Микитюк

 

Нагору