Інформатор Калуш

ТРЕШ

Кому цьогоріч варто дати Премію Дарвіна — однозначно росіянам

На сьогодні можна порахувати майже 36 тисяч росіян, яким, по ідеї, варто вручити премію Дарвіна. Хто не в курсі, то це премія за найбезглуздішу смерть. Але нам не вистачить статті, щоб розповісти про всіх. Тож ми вирішили обмежитись тільки “найяскравішими представниками”.

Інформатор нам усім на втіху зібрав невеличкий топ.

Безсумнівну першість у цій премії отримують російські “розумники”, що вирішили викопати бліндажі у найрадіоактивнішому місці в Європі — Рудому лісі поблизу Чорнобиля.

Як відомо, наприкінці лютого солдати рф захопили Чорнобильську АЕС. Це мало не спричинило ядерну катастрофу. За понад місяць окупації у зоні відчуження вони будували окопи, чим підняли з місцевих ґрунтів й поглинули річну дозу радіації. А потім відвезли її разом з собою додому. Звісно після такого опромінення не виживає практично ніхто.

Друге місце забирає з собою декілька тисяч російських солдатів, яких доля привела у легендарну Чорнобаївку.

За даними Генштабу Збройних сил України, у боях за Чорнобаївку було знищено понад 50 ворожих вертольотів, близько сотні танків, загинуло безліч російських солдатів та офіцерів, у тому числі командувач 8-ї армії рф генерал-лейтенант Андрій Мордвіч.

В здоровому глузді навмисне пхатися у “чистилище” не буде, ніхтоокрім рускіх солдатиків.

Третю сходинку ми заслужено вручаємо (посмертно) українофобу, який навіть померти нормально не зміг й приковував увагу українців до цього факту кілька тижнів. Так-так, мова про владіміра жиріновського.

Своєю політичною кар’єрою, сотнями некомпетентних висловлювань в сторону нашої країни й епатажною поведінкою він показав справжнє обличчя російської федерації.

Особливе місце у цьому ТОПі (без прив’язки до місця у списку) займає військове судно, крейсер “москва” з екіпажем, який здійснив “отріцатєльноє всплитіє”. Щоправда, ми українці назавжди запам’ятаємо (а дехто навіть збереже у вигляді марок та поштівок) як корабель, який пішов на…

Не займаючи огидне болото (тобто не згадуючи всує всіляких гіві, моторол і кобзонів) п’яте місце ми даруємо єгору просвірніну. Даний представник російської “цивілізації” не дожив до повномасштабного вторгнення росії в Україну пару місяців. Підозрюємо, що він би дуже радів такому історичному повороту. Але не так сталося, як гадалося — єгорушка, засновник російського націоналістичного нацистського інтернет-смітника “спутнік і погром” випав з вікна квартири у центрі москви. Звісно ж він не вижив, чим зробив велику послугу Україні. Тут на нього б чекав набагато жахливіший фінал.

А які випадки знаєте ви? Розширмо разом цей список номінантів щонайменше вдвоє.

Остап Микитюк

Нагору