Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кошик покупця, “золота” гречка та новий супермаркет SPAR

SPAR — мережа, яка об’єднує під своїм брендом тисячі продуктових магазинів у 52 країнах. Останніми роками, SPAR’и з’явилися в сотнях містах і містечках по всій Україні. Нещодавно у Калуші також відкрився маркет цієї франшизи. Відтепер калушани мають нагоду придбати там необхідні продукти та товари першої необхідності.

Інформатор вирішив проінспектувати новий магазин і порівняти ціни з деякими іншими торговельними мережами присутніми в Калуші.

Для порівняння ми обрали різні групи продуктів:

  • сіль
  • молоко
  • масло
  • олію
  • яйця
  • гречку

А для порівняння зі SPARом обрали, АТБ і Еко-маркет.

У SPAR на нас чекали наступні ціни: молоко тут можна придбати в діапазоні від 28 до 36 грн в залежності від виробника. Ціни на пачку масла (200 гр) коливаються від 53 до 67 грн. А олію можна купити в межах від 54 до 63 грн за пляшку. На жаль, лотків з яйцями ми не знайшли, так само як і гречки та солі. Сподіваємося, що їх просто ще не встигли довезти.

У АТБ-маркеті було все. Ціни на яйця коливаються в межах 25 -29 грн за десяток. Молоко можна придбати за 30 грн за упаковку. Олія тут коштує в межах від 51 до 61 грн. Масло — від 50 до 78 грн. Сіль можна придбати за 27 грн (українська) і 21 грн (імпортна). Що правда, гречка тут “золота” майже 100 грн за упаковку.

У ЕКО-маркеті також було все. Ціни на яйця ідентичні цінам в інших маркетах, тобто 25 -29 грн за десяток. Молоко можна придбати від 29 грн до 39 грн за упаковку. Олія тут коштує в межах від 58 до 68 грн. Масло — від 51 до 73 грн за пачку. Сіль можна придбати тільки імпортну і тільки за 19,90 грн (по акції). Гречка тут не така “золота” — 89,40 за кілограм.

Остап Микитюк

 

Нагору