Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Марія Вайно у Калуші презентувала дві нові книжки | ФОТО

Чуттєво і захопливо — так можна характеризувати зустріч з письменницею Марією Вайно.

Детальніше розповідає Інформатор з місця події.

Сьогодні, 5 липня, у Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка прикарпатська письменниця Марія Вайно презентувала свої останні книжки, що вийшли друком — роман “Нотатки її життя” та роман у новелах “Редакторка”.

“Виросла я тут — у Калуші. Тут працювала. Це моє рідне місто. Я дуже хвилююся коли сюди приходжу, тому що це для мене наче іспит перед мамою, перед своїм містом, тими людьми яких знаєш, яких любиш, яких пам’ятаєш. І які можливо читають те, що я пишу”, — зізналася на початку презентації авторка.

Модерувала творчу зустріч Оксана Тебешевська – просвітянка, заслужена вчителька України й членкиня Національної спілки письменників України.

“Мені імпонує те, що у творах пані Марії, героїня — сильна! Вона дає собі раду в житті, вона іноді виживаючи знаходить нові стимули до життя. І мені завжди хочеться сказати — ця героїня, як Марія”, — ділиться пані Оксана.

Презентацію відвідало пів сотні глядачів. Окрім прозових читань Марії Вайно, також можна було насолодитися її відеопоезіями.

Наприкінці презентації можна було придбати книжки авторства пані Марії. Частина зібраних коштів буде передана на потреби ЗСУ волонтерською організацією “Калуські Бджілки”.

Остап Микитюк

Нагору