Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Спілка Української Молоді” навчала дітей традиціям Івана Купала | ФОТО

Ми Українці — неймовірна нація! Наша любов до країни та її традицій просто безмежна. Віддавна у Калуші “Спілка Української Молоді” примножує цю любов, виховуючи у дітей хороші звички й любов до свого, українського. На Івана Купала, звісно, спілчани також зібралися.

Як це було, розповідає і показує Інформатор.

Вчора, 7 липня, на березі річки Лімниця, дорослі СУМівці організували велику “купальську” подію, на якій сповна відтворювали в цей день основні традиції Івана Купала. Свято відвідало 25 дітей з батьками.

Розпочався вечір з, так званої, збірки, на якій вихователі разом з дітьми визначили відпочивальну програму. Опісля всі учасники дійства виконали Гімн СУМу та прочитали молитву.

Наступним етапом став поділ на дві команди: хлопці та дівчата. Завданням дівчаток було знайти якнайбільше квітів та рослин з яких можна сплести купальські вінки. Тим часом хлопці стали організовувати майбутню ватру, через яку наприкінці вечора за традицією буду перестрибувати парами разом з дівчатками.

Поміж основної програми діти ще й встигали пограти з футбольним м’ячем та запускали фрізбі.

Також у програмі свята було багато квестів, в ході яких діти розгадували ребуси приготовані організаторами. Згодом на основі купальського повір’я маленькі СУМівці складали свої казки про те, як виникло свято Івана Купала.

Закінчилось свято Купала традиційним пусканням вінків на воду, святковою ватрою, стрибками через вогонь і польовою вечерею.

Діти втомилися, але отримали масу задоволення і незабутніх вражень.
Вже у серпні на них чекає новий табір у Грабівці, схожий на той про який ми писали нещодавно у матеріалі Калуські діти таборували в оселі Спілки Української Молоді у Грабівці.

Остап Микитюк

Нагору