Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Верховна Рада зареєструвала законпроєкт-покарання для бізнесу, який працюватиме під час повітряних тривог

Дотримуватись законів, які поміж іншого можуть вберегти життя людей — важлива справа. Особливо в період, коли в нашій країні воєнний стан. Верховна Рада категорично і небезпідставно вирішила внести деякі поправки у закони, щоб стимулювати український бізнес піклуватися про своїх співгромадян. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на законопроєкт №7546

У понеділок, 11 липня у ВРУ було зареєстровано законопроєкт №7546 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, вчинених в умовах воєнного стану”.

Мета даного законопроєкту — встановити кримінальну відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю людей або призвело до загибелі людей.

Законопроєкт №7546 пропонується доповнити чинну редакцію Кримінального кодексу України новою статтею 270-2 “Порушення законодавства у сфері цивільного захисту, вчинене в умовах воєнного стану”.

Порушення вимог каратиметься:

  • штрафом від 1000 до 3000 н.м.д.г. (17000 – 51000 грн)
  • або виправними роботами на строк до двох років,
  • або обмеженням волі на строк до трьох років,
  • або позбавленням волі на той самий строк.
  • Те саме діяння, вчинене повторно, або якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, каратиметься позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

У разі прийняття цей Закон набирає чинності наступного дня після оприлюднення.

Нагору