Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як тепер отримати права? З 24 липня запрацюють зміни у навчанні водіїв

Тема водійських посвідчень, мабуть, одна з тих небагатьох тем, що ніколи не втратить актуальності. Тож бажано бути в курсі всіх змін, які стосуються цього документи. Наприклад, варто знати про те, що з 24 липня в Україні отримувати права на кермування машиною не так, як раніше.

Дізнавався Інформатор.

Раніше ця процедура відбувалася за наступним алгоритмом: потрібно було прийти в автошколу й протягом двох місяців одночасно вивчати теорію та практику. Тоді на “студента” очікували екзамени з теорії й практики в автошколі й вже перед самим отриманням прав у МРЕО.

З 24 липня правила змінюються. Тепер майбутній водій повинен місяць вивчати правила дорожнього руху, після чого складати екзамен у сервісному центрі. Учні, які успішно складають теорію, повертаються в автошколу для опанування навичок водіння. І тільки після вдалої здачі практичного екзамену учень автошколи отримає тимчасові водійські права (на два роки).

До теми: Водійські права — на крок ближче до Європи

“Свідоцтво теоретичне буде діяти рік. У особи буде один рік для того, щоб скласти теоретичний іспит, щоб вона мала змогу звернутися у навчальний заклад для практичної підготовки. Тобто ті, хто успішно склав теорію, мають знову піти в автошколу, аби пройти там курс практики. І коли вже буде отримане свідоцтво про практичне навчання, то воно буде діяти два роки”, – пояснив головний спеціаліст регіонального сервісного центру Костянтин Винниченко.

Калушани мають можливість зробити це за адресою: вулиця Михайла Грушевського, 104, з 9:00 по 18:00, щодня окрім суботи та неділі.

Читайте також: Процедуру отримання водійського посвідчення спрощено!

Остап Микитюк

Нагору